MENU

Guía de actividades
Notas de prensa
Agenda
Guía de la Salud
Biblioteca
Antivirus
Noticias de Carcaixent
Convocatorias
Teléfonos de interés
Premios
Fotos de Carcaixent
Testimonios
Buscar familiares
Tablón de anuncios
¿Has perdido algo?

ESTUDIO RECICLART

Diseño webs

 

OPINIÓN

Articles d'opinió
Notícies que fan pensar
Selección de Blogs
Escribe a tu Ajuntamiento
Libros recomendados
Tu link favorito

MÁS ENLACES

NOTICIAS DEL MUNDO

GUIA TONER

TODO SOBRE JUEGOS

TODO SOBRE MOTOS

SOBRE VALENCIA

TRABAJO Y EMPLEO

Ofertas de Trabajo
¿ Buscas Trabajo ?

SERVICIOS

Oferta cartuchos y toners
Anuncios sobre el campo
VENTAS Inmuebles
COMPRAS Inmuebles
Anuncios Traspasos
Alquileres

ENSEÑANZA

Centres d'Ensenyament
Clases particulares
Lecciones de electrónica
Oposiciones magisterio
Cursos Informática

AULA MATEMATICAS

Derivadas
Más de derivadas
Ejercicios de selectividad

HEMEROTECA

Programa de festes 2009

Programa de festes 2008

Programa festes 2010
Paelles 2010
Exposición óleos Salom Ortiz

Programa de festes 2007

Festes 2006 Programació d'actes

Falles 2006 Carcaixent
Paelles 2010
Paelles 2009
Paellas 2006
Mercadillo Cogullada
Carcaixent nevat
Carcaixent Cultural
Historial de acontecimientos
MÁS NOTICIAS

VARIOS

Enlaces sobre Carcaixent
Contactar con amigos
Pasar la ITV
Medios informativos

IMATGES

Imatges del poble
Fotos  por José Teruel
Imatges per al record
Publireportaje
Histórico de mensajes

Página principal

 

 

NOTAS DE PRENSA AJUNTAMENT DE CARCAIXENT

VOLVER AL ÍNDICE DE NOTAS DE PRENSA

Conclouen amb èxit les jornades de prevenció d’incendis forestals

Les tres jornades van comptar amb un major nombre de participants que en les edicions anteriors.

 

10/08/2015

Aquest dissabte van concloure a la urbanització de Sant Blai les segones jornades de prevenció d’incendis forestals organitzades per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent. Les jornades començaren el dia 31 de juliol a les urbanitzacions de Santa Marina i la Barraca d’Aigües Vives, i el dia 1 al Puig Gros i els Amics. L’objectiu era formar als veïns i veïnes de les zones amb alt risc d’incendis amb les mesures de prevenció i autoprotecció que s'han d'aplicar, així com dels protocols d'actuació en cas d'emergència que han d'adoptar en les diferents situacions de perill relacionades amb el foc.

La regidora de Medi Ambient, Paula Lozano, ha volgut remarcar la importància que tenien aquestes jornades, no solament a nivell de prevenció sinó alhora de conscienciar dels riscos que suposen els incendis. “La idea – explica – era fer veure als veïns que no són bombers i que no han d'enfrontar-se directament al foc ja que han de fer cas als professionals perquè són ells els que saben el protocol d’actuació front els incendis forestals”. No obstant, també ha volgut recordar que, “en el cas de que necessitaren autoprotegir-se, ho han de fer des de llocs molt concrets sempre que compten amb uns mitjans i una formació mínima, que és la que hem tractat d’oferir en estes jornades”. Paula Lozano ha fet un balanç molt positiu de les jornades, ja que han comptat amb major nombre de participants que en l’edició anterior.

Les jornades, que comptaven amb una part teòrica i una pràctica, van estar impartides per Enginyers Forestals especialitzats en gestió d'emergències i membres de protecció civil de Carcaixent. Durant la part teòrica, es va realitzar una Introducció a la problemàtica dels Incendis Forestals a la interfície Urbano Forestal, on un foc forestal es converteix en una greu amenaça per a la seguretat de les persones i els seus béns quan impacta contra un nucli de població. També es van explicar diversos exemples de situacions que ja s'han produït en altres localitats, posant especial èmfasi en la complexitat de la gestió d'aquest tipus d'emergències. En l’apartat d’autoprotecció, se’ls va explicar als veïns quins elements bàsics necessiten (equips de protecció individual, mànegues, puntes de llança, grups portàtils d'impulsió...) i com muntar una petita estesa de mànegues o altres mètodes de defensa contra incendis forestals. Totes aquestes nocions les van poder posar posteriorment en pràctica en les immediacions de les seues vivendes, fet que va resultar molt interessant i de molta utilitat per a tots els assistents.

Per a la realització d’aquestes jornades l’Ajuntament de Carcaixent va comptar amb els serveis de Medi XXI, una empresa especialitzada en treballs de riscos forestals, la qual ha obtingut premis i reconeixements a nivell nacional per la seua tasca professional. Medi XXI és una empresa local, per la qual cosa, disposa d’un coneixement més profund de les problemàtiques que presenta el terme de Carcaixent amb els beneficis que açò suposava alhora d’impartir la formació.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Plaça Major 1,
46740 Carcaixent (Valencia)
Telf. 962457633
comunicacio@ayto-carcaixent.es

 

 

 

Protección de datos

Aviso Legal

© 2000/2022 decarcaixent.com

Joanot Martorell, 1 46740-Carcaixent

Tel.  629 74 21 54