MENU

Guía de actividades
Notas de prensa
Agenda
Guía de la Salud
Biblioteca
Antivirus
Noticias de Carcaixent
Convocatorias
Teléfonos de interés
Premios
Fotos de Carcaixent
Testimonios
Buscar familiares
Tablón de anuncios
¿Has perdido algo?

ESTUDIO RECICLART

Diseño webs

 

OPINIÓN

Articles d'opinió
Notícies que fan pensar
Selección de Blogs
Escribe a tu Ajuntamiento
Libros recomendados
Tu link favorito

MÁS ENLACES

NOTICIAS DEL MUNDO

GUIA TONER

TODO SOBRE JUEGOS

TODO SOBRE MOTOS

SOBRE VALENCIA

TRABAJO Y EMPLEO

Ofertas de Trabajo
¿ Buscas Trabajo ?

SERVICIOS

Oferta cartuchos y toners
Anuncios sobre el campo
VENTAS Inmuebles
COMPRAS Inmuebles
Anuncios Traspasos
Alquileres

ENSEÑANZA

Centres d'Ensenyament
Clases particulares
Lecciones de electrónica
Oposiciones magisterio
Cursos Informática

AULA MATEMATICAS

Derivadas
Más de derivadas
Ejercicios de selectividad

HEMEROTECA

Programa de festes 2009

Programa de festes 2008

Programa festes 2010
Paelles 2010
Exposición óleos Salom Ortiz

Programa de festes 2007

Festes 2006 Programació d'actes

Falles 2006 Carcaixent
Paelles 2010
Paelles 2009
Paellas 2006
Mercadillo Cogullada
Carcaixent nevat
Carcaixent Cultural
Historial de acontecimientos
MÁS NOTICIAS

VARIOS

Enlaces sobre Carcaixent
Contactar con amigos
Pasar la ITV
Medios informativos

IMATGES

Imatges del poble
Fotos  por José Teruel
Imatges per al record
Publireportaje
Histórico de mensajes

Página principal

 

 

NOTAS DE PRENSA AJUNTAMENT DE CARCAIXENT

VOLVER AL ÍNDICE DE NOTAS DE PRENSA

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià

Àlvaro, visita les urbanitzacions de Carcaixent

L’alcalde Paco Salom destaca la importància de la visita per poder iniciar actuacions conjuntes, Ajuntament i Generalitat, en matèria de prevenció d’incendis forestals

13/08/2015

Julià Àlvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha visitat hui les urbanitzacions de Carcaixent, Santa Marina i Sant Blai, per comprovar sobre el terreny la problemàtica d’estes àrees urbanes en relació als incendis forestals i els perills mediambientals que sen podrien derivar. Julià Àlvaro ha estat acompanyat per l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i pels regidors Paula Lozano (Medi Ambient), Ivan Martí (Serveis Municipals) i Vicent Albelda (Urbanisme) així com pels alcaldes d’Alzira, Diego Gòmez i de La Barraca d’Aigües Vives, Verònica Almunia amb els respectius regidors de Medi ambient d’estes localitats. També han assistit els presidents de les associacions veïnals de les urbanitzacions de Carcaixent i altres tècnics municipals.

La visita ha començat a la urbanització de Santa Marina amb la visita al punt de sistema de defensa d’incendis forestals (SIDEINFO), un mecanisme de defensa que actua humitejant la vegetació mitjançant una pluja artificial abans que l'incendi estiga a prop, creant unes condicions en les quals el foc no podria propagar-se en direcció al nucli habitat. Després de l’explicació del sistema per part d’un tècnic de Medi XXI,- l’empresa que va desenvolupar el projecte -, s’ha fet una demostració de com funcionaria en cas de que es detectara l’aparició d’un foc en el seu radi d’actuació. Després s’han desplaçat a la urbanització de Sant Blai, on també està habilitat un punt SIDEINFO. Durant la visita han pogut comprovar el perill potencial que suposarien els incendis per als propietaris i les seues vivendes.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha fet una valoració molt positiva de la visita la qual ha considerat “molt productiva, perquè ens ha permès a tots, propietaris i administració, conèixer sobre el terreny una sèrie de problemes que si no els veus directament no eres conscient de la seua magnitud”. A més, segons Salom, ha possibilitat fer visible un problema a les institucions autonòmiques per poder actuar i crear plans de protecció i prevenció conjunts. L’alcalde de Carcaixent també ha volgut destacar que hui s’ha pres consciència de que els propietaris han de ser els principals coneixedors de la realitat que els envolta, per poder prendre les mesures correctes en el moment oportú. “Han de ser part de la solució, no del problema – ha afegit - d’ahí la importància que tenen les actuacions de conscienciació, com les jornades preventives contra incendis que s’han organitzat recentment des de l’Ajuntament”.

La valoració de Julià Àlvaro ha anat en la mateix línia de remarcar la importància d’establir actuacions que eviten l’aparició d’incendis forestals. Ha recordat que des de la Conselleria de Medi Ambient s’està donant molta importància al tema de la prevenció d’incendis forestals, fet que s’evidencia amb la separació de les competències de prevenció i extinció d’incendis dins de la mateixa Conselleria. Per aquest motiu, ha manifestat la intenció de crear una campanya de prevenció d’incendis forestals que realment consciencie a la població de les conseqüències que tindrien aquestos en la seua vida quotidiana.

El SIDEINFO ha estat desenvolupat per Medi XXI, una empresa carcaixentina especialitzada en treballs de riscos forestals, la qual ha obtingut premis i reconeixements a nivell nacional per la seua tasca professional.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent
Plaça Major 1,
46740 Carcaixent (Valencia)
Telf. 962457633
comunicacio@ayto-carcaixent.es

 

 

 

Protección de datos

Aviso Legal

© 2000/2022 decarcaixent.com

Joanot Martorell, 1 46740-Carcaixent

Tel.  629 74 21 54