CARCAIXENT- EN LA RIBERA DEL XUQUER - VALENCIA - COMUNIDAD VALENCIANA

     

MENU

Guía de actividades
Notas de prensa
Agenda
Guía de la Salud
Biblioteca
Antivirus
Noticias de Carcaixent
Convocatorias
Teléfonos de interés
Premios
Fotos de Carcaixent
Testimonios
Buscar familiares
Tablón de anuncios
¿Has perdido algo?

ESTUDIO RECICLART

Diseño webs

 

OPINIÓN

Articles d'opinió
Notícies que fan pensar
Selección de Blogs
Escribe a tu Ajuntamiento
Libros recomendados
Tu link favorito

MÁS ENLACES

NOTICIAS DEL MUNDO

GUIA TONER

TODO SOBRE JUEGOS

TODO SOBRE MOTOS

SOBRE VALENCIA

TRABAJO Y EMPLEO

Ofertas de Trabajo
¿ Buscas Trabajo ?

SERVICIOS

Oferta cartuchos y toners
Anuncios sobre el campo
VENTAS Inmuebles
COMPRAS Inmuebles
Anuncios Traspasos
Alquileres

ENSEÑANZA

Centres d'Ensenyament
Clases particulares
Lecciones de electrónica
Oposiciones magisterio
Cursos Informática

AULA MATEMATICAS

Derivadas
Más de derivadas
Ejercicios de selectividad

HEMEROTECA

Programa de festes 2009

Programa de festes 2008

Programa festes 2010
Paelles 2010
Exposición óleos Salom Ortiz

Programa de festes 2007

Festes 2006 Programació d'actes

Falles 2006 Carcaixent
Paelles 2010
Paelles 2009
Paellas 2006
Mercadillo Cogullada
Carcaixent nevat
Carcaixent Cultural
Historial de acontecimientos
MÁS NOTICIAS

VARIOS

Enlaces sobre Carcaixent
Contactar con amigos
Pasar la ITV
Medios informativos

IMATGES

Imatges del poble
Fotos  por José Teruel
Imatges per al record
Publireportaje
Histórico de mensajes

Página principal

 

 

NOTAS DE PRENSA

M.I. AJUNTAMENT DE CARCAIXENT
DEPARTAMENT D'INFORMACIÓ MUNICIPAL
PLAÇA MAJOR, 1 - CODI POSTAL 46740 - TELEFON: (96) 245 76 36 - FAX: (96) 243.33.17

De: Carolina Borredà Benavent [mailto:comunicacion@ayto-carcaixent.es ]
Enviado el: viernes, 4 de Noviembre de 2005  Asunto: nota de premsa

La declaració com a Paratge Natural Municipal de l'Hort de Soriano i la Font de la Parra permetrà millorar la gestió i l'organització d'estos terrenys especialment estimats pels veïns de Carcaixent

La signatura del conveni de col·laboració entre l'ajuntament de Carcaixent i la Conselleria de Territori i Habitatge, que permetrà que a partir de l'any que ve l'Hort de Soriano i la Font de la Parra siga declarat Paratge Natural Municipal, ha causat gran satisfacció en el consistori carcaixentí.

El regidor de Medi Ambient, Ino Signes va comentar que este conveni significa "assegurar la protecció definitiva d'este paratge de singular valor ambiental i especialment estimat per els veïns de Carcaixent i per moltes altres persones de la comarca que cada diumenge acudixen a gaudir de les seues instal·lacions".

Este conveni permetrà la col·laboració entre les dos institucions per a una millor protecció d'este indret de 53 hectàrees de gran importància per a Carcaixent per la gran vinculació que té amb la ciutat, a l'hora que permetrà habilitar mecanismes d'ordenació i gestió del territori per tant de preservar-los i habilitar-los com a un recurs ambiental.

Un dels motius que ha mogut el consistori a sol·licitar a la Conselleria que declare estos paratges com a Paratge Natural Municipal és el gran arrelament que els veïns de Carcaixent tenen pels mateixos i d'alguna manera poder regular-ne la protecció i els usos. Així a la zona de l'Hort de Soriano se li donaria un ús recreatiu i a la resta com a terrenys forestals.

En este sentit, en el seu moment ja es van arribar a acords amb altres institucions com ara és la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a través del Consorci Mediambiental de la Ribera per tal d'habilitar a l'Hort de Soriano una Aula de la Natura.

En els últims mesos s'han realitzat les obres d'habilitació per tal de poder desenrotllar esta activitat, que es posarà en marxa a principis de l'any proper i en la qual els joves estudiants podran conéixer el paper de l'aigua i les fonts com a elements reguladors de la diversitat biològica.

Una altra institució amb què es treballa des de fa alguns mesos és la Universitat de València, que ha realitzat en estos terrenys un estudi de catalogació de les diverses espècies d'aus i mamífers existents i que es presentarà en dates properes.

Pel que fa als terrenys de la Font de la Parra i els voltants, i tal com ja va comentar l'alcaldessa, Lola Botella, després de la signatura del conveni, el consistori té prevista l'adquisició de nous terrenys forestals, en concret uns altres 145.000 metres quadrats, situats en la part alta de la muntanya de l'Hort de Soriano, concretament en el Pla de Reus fins a la fita amb el terme municipal de Simat de la Valldigna.

A més "el govern municipal inclourà en el pressupost del 2006 una partida destinada a la conservació del nou Paratge Natural Municipal i a més intentarem adquirir els terrenys on es troba ubicat el Barranc de la Falzia, prop de la Barraca d'Aigües Vives per el seu important valor ambiental i botànic" va avançar Signes.

 

 

Protección de datos

Aviso Legal

© 2002/2024 decarcaixent.com

Joanot Martorell, 1 46740-Carcaixent

Tel.  629 74 21 54